Menetetty ennakkoluulo -koulutus, ilmoittautuminen avattu

“Menetetyt ennakkoluulot – globaalit muuttoliikkeet ja pakolaisuus” -koulutus 5.-7.5.2017

Mistä pakolaisuus johtuu? Kenelle ihmisoikeudet kuuluvat? Miten minä voin tehdä vaikeista kysymyksistä innostavaa partio-ohjelmaa?

Tervetuloa mukaan keväiseen koulutusviikonloppuun 5.-7.5. Helsinkiin Partioasemalle keskustelemaan, etsimään ja kehittämään vastauksia yllä oleviin kysymyksiin sekä inspiroitumaan ja rentoutumaan. Ennakkotietoa aiheesta et tarvitse.

Viikonlopun aikana pääsemme tutustumaan toisiimme, sukeltamaan globaalien muuttoliikkeiden syihin ja seurauksiin, ihmisoikeuksiin, katsomaan elokuvaa, ja kehittämään yhdessä innostavaa ja opettavaista ohjelmaa partiotapahtumiin.

Aloitamme perjantaina klo 18 ja ohjelma päättyy sunnuntaina klo 15. Koulutusviikonloppu on osallistujille maksuton. Suomen partiolaiset järjestää tarvittaessa majoituksen kauempaa tuleville. Matkakulut maksetaan globaalit muuttoliikkeet hankkeen aktiviteetteja suunnitteleville ja toteuttaville.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti vaeltajille ja aikuisille, jotka aikovat toteuttaa teemaan liittyvää ohjelmaa partiotapahtumissa. Myös kiinnostuneet samoajat voivat tiedustella paikkoja. Lisäksi muut teemasta kiinnostuneet partionjohtajat ovat lämpimästi tervetulleita koulutukseen! Hanketta toteuttaviin tapahtumiin tarvitaan vielä halukkaita rastinvetäjiä ja ohjelmatiimin jäseniä. Koulutus tukee hienosti myös 100 uutta tapaa tehdä partiota -hanketta erityisesti monikulttuurisesta näkökulmasta toteuttaville.

Koulutus on osa Ulkoministeriön rahoittamaa ja Suomen partiolaisten koordinoimaa hanketta, jonka tavoitteena on  lisätä nuorten ymmärrystä globaaleista muuttoliikkeistä. Hanke toteutetaan Suomen Partiolaisten ja partiopiirien isoissa partiotapahtumissa.

Ilmoittautuminen viimeistään 18.4.Kuksaan.

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa tapahtumasta.

Kouluttamassa on partiolaisia, jotka työskentelevät ihmisoikeuskasvatuksen parissa kansalaisjärjestöissä.

Koulutuksen suunnittelutiimi,

Tuuli, Maija, Hilla ja Inka