Vinkkejä toimintaan

© Mikko Roininen

© Mikko Roininen

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10

Lokakuun 11. päivä vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta tyttöjen kohtaamista haasteista. WAGGGS on julkaissut  päivän teemoihin liittyen ohjelmapaketin, joka sisältää kiinnostavia ja helposti toteutettavia aktiviteetteja koloiltaa varten. Käy kurkkaamassa!

TYTTÖJEN PÄIVÄ 11.10 -materiaalit

 

Lapsen oikeudet kriisitilanteissa –globaalikasvatushankeen aktiviteetit

Tutustu globaalikasvatushankkeeseen lisää täältä. Ennen Finnjamboree Roihua tapahtuvissa Kipinöissä on paljon aktiviteetteja, joiden kautta voi tutustua lasten oikeuksiin.

Partion ohjelmapainotusaktiviteetit

Suomen Partiolaisten ohjelmapainotuksia ovat erilaiset kattoteemat tai sateenvarjoaiheet, joita korostetaan kaikessa toiminnassa vuoden aikana. Tätä työtä tehdään partiotoiminnan kehittämiseksi keskittymällä tärkeimpiin painopisteisiin ja kehityksen kohteisiin. Vuosina 2014 ja  2015 käsiteltiin globaalikasvatukseen linkittyviä teemoja.

Muistelemispäiväaktiviteetit

Muistelemispäivänä juhlitaan partioystävyyttä, lisätään tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kerätään varoja köyhempien maiden partiotoimintaa varten. Lue lisää Muistelemispäivästä.

Woomal2 –hankkeen globaalikasvatusvinkit

Suomen Partiolaisten ja Senegalin partiojärjestö EEDSin Woomal2- kumppanuushanke tuotti runsaasti globaalikasvatusmateriaalia aktiviteetteina ja vinkkeinä. Tutustu Begee! -ohjelmapakettiin, ikäkausien ohjelmapaketteihin (sudenpennut, seikkailijat,tarpojat, samoajat,vaeltajat), afrikkalaisiin kertomuksiin, makuja Senegalista -osioon, sano se wolofiksi -ideoihin tai senegalilaisiin leikkeihin.

Muita globaalikasvatusvinkkejä

Kehitysyhteistyön liittyvää materiaalia

© Mikko Jalo, Pääkaupunkiseudun partiolaiset

© Mikko Jalo, Pääkaupunkiseudun partiolaiset